Головна » 2009 » Травень » 31 » Нобелівський лауреат закликав пофарбувати весь світ у білий колір
22:58
Нобелівський лауреат закликав пофарбувати весь світ у білий колір

З метою запобігання глобального потепління необхідно перефарбувати весь світ у білий колір, стверджує нобелівський лауреат, фізик Стівен Чу.

Свою теорію Чу засновує на тому факті, що дахи та дорожнє покриття світлих кольорів відображають 80% сонячного світла, а темні - всього 20%, пише The Times.

За його розрахунками, після здійснення його ідеї викиди парникових газів зменшаться колосально: все одно, що світ відмовився б від автомобільного руху на 11 років, зазначає видання.

"Архітектурно-будівельним управлінням слід вимагати, щоб усі плоскі дахи фарбували в білий колір, а покриття - в холодні кольори, які абсорбують менше тепла. Дороги слід зробити світлішими - до природного кольору бетону, щоб при яскравому світлі сонця вони не засліплювали водіїв", - цитує британське видання Стівена Чу.

На думку вченого, біла фарба також скоротить витрати енергії на кондиціювання повітря, так як будівлі будуть менше нагріватися.

Дороги слід зробити світліше - до природного кольору бетону

Варто зазначити, що вимога фарбувати плоскі дахи комерційних будівель в білий колір вже діє в Каліфорнії з 2005 року. На ньому наполіг фізик Арт Розенфелд з лабораторії, директором якої є Чу. За оцінками Розенфелда і його колег, зміна кольорів в 100 найбільших містах планети допоможе зменшити прогнозуванну на найближчі 10 років кількість викидів вуглекислого газу на 44 мільярди тонн.

Нагадаємо, раніше уряд Великобританії вже рекомендував жителям країни перефарбує свої будинки в білий колір, тим самим, підтриматии боротьбу з глобальним потеплінням клімату.

http://ua.korrespondent.net

Переглядів: 892 | Додав: systems | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]