Головна » 2009 » Травень » 31 » “Каштани Києва" відкрили напередодні дня міста (ФОТО)
14:55
“Каштани Києва" відкрили напередодні дня міста (ФОТО)

Київ, від якого віє теплом і затишком. Яскраві і впізнавані міські сюжети. У галереї "Коло" відкрилася виставка “Каштани Києва", присвячена Дню міста, що наближається. Її автори - студенти і випускники Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Всього на виставці представлено 30 "гарячих робіт". "Гарячих, тому що всі полотна були створені цього року. А деякі буквально тільки днями були завершені", - розповіла кореспондентові INTV  на відкритті виставки її куратор Наталія Сухоліт.





Власне, сюжети-то заяложені. Незмінні київські каштани, бузок, куполи церков, старі дворики. Такого добра на Андріївському узвозі серед матрьошок і самоварів можна побачити скільки завгодно, - може сказати глядач. "Звичайно, краєвиди нашого чудового міста стали настільки затяганими сюжетами, що вже перетворилися на якийсь каштановий ширвжиток з Андріївського узвозу. Тому дуже важко створити грамотний міський пейзаж, зуміти знайти новий ракурс, - продовжує Наталія Сухоліт, -  Важко, але можливо. Це довели наші автори".





"Ми створили Київ реалістичним і впізнаваним. Але при цьому не впали в кіч і несмак", - вважає Андрій Набока, студент 5-го курсу Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.



Виставка працюватиме до серпня. Галерея "Коло", бул. Лесі Українки, 15. Працює щодня, окрім неділі і понеділка з 11.00 до 19.00, вхід вільний.

Вікторія Смірнова, Олег Сидоренко. INTV
Переглядів: 2100 | Додав: systems | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]