Головна » Архів новин
« 1 2 ... 5 6 7 8 »

У Йоганнесбурзі разом з відомими футболістами Бебето, Ромаріо і Кафу президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва взяв участь в урочистій церемонії презентації нового світової першості, яка відбудеться через чотири роки в Бразилії.

Емблема наступного чемпіонату являє собою стилізоване зображення трьох сплетених рук, дві з яких зелені, а одна жовта, і червоною написи 2014. Сплетіння рук обрисами схоже на всім відомий світовий футбольний кубок. Кольори емблеми нагадують про бразильському зелено-жовтому прапорі.

"Ми ще не завершили чемпіонат 2010 року в ПАР, але вже підхопили ритм бразильської самби. Бразилія – країна футболу”, – зазначив президент ФІФА Йозеф Блаттер. "Я знаю, що президент Лула хотів би бачити у фіналі бразильську команду, але її там немає. Це і є футбол”, – пожартував президент ФІФА.

До речі, місцеві ЗМІ в четв ... Читати дальше »

Переглядів: 808 | Додав: systems | Дата: 12.10.2010 | Коментарі (0)


Космічний проект, який збирається реалізувати приватна російська компанія Orbital Technologies, зможе дозволити семи заможним клієнтам провести в космосі якийсь час. Перший політ туристів на навколоземну орбіту на російській ракеті-носії "Союз” планується вже в 2016 році. Зараз же тривають проектні роботи, розробка корабля і його дизайну та дизайну чотирьох кают. Доставляти туристів і повертати назад на Землю будуть на кораблях «Союз», продукти завозити вантажними кораблями «Прогрес».

Переглядів: 678 | Додав: systems | Дата: 12.10.2010 | Коментарі (0)


  Визначено найсексуальнішу будівлю у світі за результатами опитування, проведеного серед експертів туристичної індустрії. Нею став "Павільйон Квадраччі", що входить в архітектурний ансамбль музею мистецтв Мілуокі в штаті Вінсконсін.

Будівництво павільйона було завершено в 2001 році. Скляна будівля вінчає споруду у формі крил. Ця конструкція обладнана внутрішнім механізмом, що дозволяє їй рухатися вгору і вниз, захищаючи музейний зал від сонячних променів. А від будівлі тягнеться підвісний міст, який з'єднує музей з однією з головних вулиць міста - Вісконсін Авеню. Ця споруда була розроблена іспанським архітектором Сантьяго Калатрава.

Друге місце посіли два хмарочоси, що входять у жи ... Читати дальше »

Переглядів: 883 | Додав: systems | Дата: 30.09.2010 | Коментарі (0)


15 вересня, сервіс мікроблогів Twitter представив оновлену версію власного сайту.

Редизайн включає як зміну розташування деяких традиційних розділів, так і новинки. Основна зміна торкнулася стрічки повідомлень користувача. Тепер над нею розташовуються кнопки пошуку (Searches), списків передплати (Lists), а також ретвітів (Retweets) і згадок (Mentions), як повідомив сервіс мікроблогів.

При натисканні на окремий запис у Twitter в правій частині екрана користувача з'являється окрема контекстна панель. Залежно від змісту запису, на цій панелі відображаються ретвіти цього повідомлення, інші записи користувача або, наприклад, карта місцевості, звідки вона була залишена.

Також в оновленій ве ... Читати дальше »
Переглядів: 747 | Додав: systems | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (1)


Verdana є найбезпечнішим екранним шрифтом для зору людини. До такого висновку дійшли вчені з Лабораторії зорової ергономіки в США.

При читанні текстів, набраних шрифтом Verdana, очні м'язи відчувають найменшу напругу. Це допомагає уникнути короткозорості і "синдрому комп'ютерного зору", який виникає у людей, які багато часу проводять за комп'ютером.

А ще вчені зазначили, що оптимальний для очей розмір екранного шрифту - 10-12 пунктів.

Шрифт Verdana був розроблений у 1996 році художником Меттью Картер для американської компанії Microsoft. ... Читати дальше »

Переглядів: 734 | Додав: systems | Дата: 20.08.2010 | Коментарі (0)


Олександр Білозір на глибині 12 метрів у морі біля Ялти створив полотно розміром 70 см на 100 см, що є рекордом України - найбільша картина створена в таких умовах.

 Взявши спорядження для дайвінгу, фото- і відеорепортерів він занурився і почав малювати. Полотно спеціально оброблено і фарби рівномірно на нього лягають не вступаючи в контакт з водою.

На виконання композиції художник витратив 86 хвилин, а ще півтора години позував із своїм творінням. Він розповів що малювати під водою йому легше, там дихається краще.

Олександр Білозір розповів, що свою першу картину під водою намалював у ... Читати дальше »
Переглядів: 667 | Додав: systems | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)


Російські фізики розробили спосіб точного копіювання будь-якої картини. Тепер багато творів мистецтва можна буде відтворити у мільйонних примірниках, які неможливо буде відрізнити від оригіналу.

Авторами цього проекту виступили співробітники Фізичного інституту ім. П.М. Лебедєва РАН. Роботою пристрою можна буде керувати за допомогою комп'ютера.

"Ми розробили технологію перенесення речовини, зокрема, масляних фарб за допомогою лазера на парах міді, що працює в режимі підсилювача яскравості зображення", - пояснив голова групи розробників Олександр Насібов.

Також вчений додав, що за допомогою такої технології можна переносити не тільки окремі елементи, але й цілі фрагменти зображення.

Як повідомляє джерело, нова технологія допоможе не тільки копіювати, а й творити нові картини. Причому художники можуть писати без будь-якого пензля ... Читати дальше »
Переглядів: 688 | Додав: systems | Дата: 17.07.2010 | Коментарі (0)


Для фільму "Аватар" Джеймса Камерона, довгоочікувана прем'єра якого відбудеться в найближчі дні, було потрібно велика кількість технічних чудес, що включають у себе 3D камери нового покоління і технологію захоплення руху (motion-capture), а також потрібні були роки для створення ескізів та "мозковий штурм " величезного числа концепт-художників і дизайнерів.
На сайті io9.com опубліковано інтерв'ю з п'ятьма художниками, які розкривають секрети роботи над проектом "Аватар".
В інтерв'ю розмовляють з художниками по персонажам Wayne Barlowe і Neville Page, і концепт-художниками James Clyne, Ryan Church і Daphne Yap, які розповідають про створення світу фільму "Аватар".

Переглянути галерею ... Читати дальше »
Переглядів: 848 | Додав: systems | Дата: 19.12.2009 | Коментарі (0)


 Верховна Рада прийняла Закон Про внесення змін до Закону України Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення

Даний законопроект підтримали 345 народних депутатів.

Відповідно до закону, на одній стороні кожної упаковки тютюнових виробів розміщується основне медичне попередження для споживачів цих виробів Куріння вбиває.

При цьому на зворотній стороні упаковки повинні бути розміщені додаткові медичні попередження у вигляді одного з текстових повідомлень наступного змісту: Куріння викликає рак легенів, Куріння викликає залежність від тютюну - Не починайте курити, Курці помирають рано, Куріння викликає старіння шкіри, Куріння знижує здатність жінок народжувати дітей, Куріння руйнує артерії, викликає серцеві напади та інсульт.

При цьому на упаковці має бути зображений ма ... Читати дальше »
Переглядів: 870 | Додав: systems | Дата: 12.06.2009 | Коментарі (0)


"Будь-який емоційний відгук при перегляді моїх фотографій безцінний. Для мене найзахопливіші фотографії - це смішні та сексуальні, сексуальні та сумні, або ж просто сексуальні і смішні, без натяку на смуток", - говорить про себе Девід  Дребін - автор фотовиставки "Видіння й жінки", що відкрилася в галереї "Brucie Collections".

Подивимося на "вікна у світ переживань та емоцій" американського фотографа:



Історія... своя, чужа, вигадана. Історія - це найголовніше, що має бути у справжній фотографії. Глядач зупиняється, замислюється, співвідносить ситуації, зображені на ф ... Читати дальше »
Переглядів: 936 | Додав: systems | Дата: 31.05.2009 | Коментарі (1)