Головна » 2010 » Грудень » 20 » Дукат Плейс III - 14-поверховий бізнес-центр сертифікаваний BREEAM
14:44
Дукат Плейс III - 14-поверховий бізнес-центр сертифікаваний BREEAM

Хоча об'єкт, зданий в 2007 році, не будувався за BREEAM, в ньому застосовані досить високі будівельні стандарти та стандарти менеджменту, що зробило сертифікацію можливою. Основні пункти будівля заробила за економію в процесі експлуатації. У ньому також є рідкісна для Москви парковка велосипедів. Для отримання сертифікату важливим було і розташування будівлі поблизу від метро, що робить автомобілі непотрібними, а отже, зменшує вуглецевий слід споруди. А також те, що в пішохідній доступності знаходяться пошта, аптека, банки, кафе (в тому числі в самій будівлі), школи, дитячі садки та інші пункти першої необхідності.

Дукат Плейс III - 14-поверховий бізнес-центр орендованою площею 33 251 кв.м., побудований і управляється «Хайнс». «Ми пишаємося отриманням сертифікату, який підтверджує результати роботи« Хайнс »з впровадження еко-підходу в російських проектах», - говорить старший віце-президент і Керуючий директор «Хайнс Росія» Лі Тіммінс. «Завдяки процедурі BREEAM ® щодо Дукат Плейс III ми змогли знайти способи поліпшення умов роботи орендарів, скорочення їх операційних витрат, а також зниження шкідливого впливу життєдіяльності будівлі на навколишнє середовище».

Завдяки перерахованим вище екологічним ініціативам «Хайнс», енергоспоживання будівлі за 2010р. скоротилося майже на 35% у порівнянні з 2008р., при цьому економія для орендарів склала понад 188 000 дол на рік.

Стандарт BREEAM ® був заснований у Сполученому Королівстві в 1990р. і зараз є провідним методом екологічної оцінки будівель, за яким сертифіковано більше 200 000 об'єктів по всьому світу, і ще більше мільйона об'єктів подали заявки на сертифікацію. Мартін Таунсенд, Директор BRE Global, заявив: «Цей об'єкт є важливим прикладом міжнародного застосування стандарту BREEAM ®. Дукат Плейс III - чудовий проект, він орієнтований на високі екологічні стандарти і використовує BREEAM ® як засіб поліпшення своїх показників ».

100% площ у бізнес-центрі Дукат Плейс III здано в оренду таким компаніям як Goldman Sachs, Cushman & Wakefield, Clifford Chance, Citibank і Європейський Банк Реконструкції та Розвитку. Згідно з результатами досліджень, проведених нещодавно Cushman & Wakefield серед європейських фірм-орендарів офісів, для 70% з них статус «зеленого будинку» щонайменше важливий, для 40% - дуже важливий або є необхідною умовою.

«Міжнародна політика Cushman & Wakefield щодо соціальної відповідальності компанії включає в себе турботу про навколишнє середовище з метою створення сталого майбутнього. Оренда приміщень в "Дукат Плейс III" дозволяє Cushman & Wakefield виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках цієї політики », - повідомив Тім Міллард, Керуючий партнер Cushman & Wakefield в Москві. - «Крім соціальної відповідальності і турботи про екологію, при оренді приміщень в« зелених »будівлях компанії керуються можливістю скорочення своїх операційних витрат, які становлять приблизно 10-20% від усіх витрат фірми. При цьому найбільша економічна вигода для компанії полягає у підвищенні продуктивності та утриманні персоналу. Завдяки тому, що "зелені" будівлі створюють сприятливу для здоров'я середу, компанії щорічно економлять мільйони доларів за рахунок скорочення часу відсутності працівників на робочому місці та підвищення їх продуктивності, і це - основний економічний фактор на користь вибору «зелених» будівель ».

Міжнародна група оцінювачів компанії Мотт МакДональд були консультантами з сертифікації BREEAM ®.

Використання екологічних («зелених») норм має ряд переваг у відношенні навколишнього середовища і здоров'я населення: зберігаються природні ресурси, значно скорочуються викиди парникових газів, сміття та забруднених вод, створюються більш комфортні умови за якістю повітря в приміщеннях, а також теплових і акустичними характеристиками .

У рамках концепції «зеленого будинку» у бізнес-центрі «Дукат Плейс III» компанією «Хайнс» реалізовані оптимізація системи BMS (системи автоматизації та диспетчеризації будівлі) з метою зниження енерговитрат, використання системи управління ліфтами з метою підвищення їх ефективності, установка водолічильників і датчиків, а також використання більш ефективного устаткування з метою зниження водоспоживання, установка контролерів для вентиляційного і сантехнічного обладнання, оптимізація системи освітлення з використанням датчиків освітленості і руху, використання економічних джерел світла, постійно ведеться робота з підрядними організаціями для виявлення і подальшого використання екологічних витратних матеріалів . Також в будівлі впроваджено зміни в процедурах експлуатації, організований процес роздільного збору відходів для подальшої вторинної переробки з метою мінімізації кількості відходів, що вивозяться на полігони. На базі внутрішньокорпоративної програми HinesGO розроблена програма «Зелений офіс» для орендарів з метою заохочення економного використання ресурсів. «Зелені» технології та ініціативи вже активно використовуються в життєдіяльності російського офісу «Хайнс».

Сьогодні будівлі усього світу використовують близько 40% всієї споживаної первинної енергії, а також виробляють 30% всіх викидів вуглекислого газу, говориться у вересневому звіті всесвітнього Ради з екологічного будівництва.

«Зелені» будинку і офіси мають і економічні вигоди для орендарів. Наприклад, енергоспоживання знижується на 25%, споживання води - на 30%, також скорочуються витрати на обслуговування будівлі за рахунок більш високої якості сучасних засобів управління. Згідно з дослідженням, проведеним McGraw Hill, у «зелених» будівель відсоток заповнюваності вище в середньому на 3,5%, орендні ставки - на 3%, і вартість при продажу - на 7,5%.

За матеріалами: ec-a.ru
Переглядів: 608 | Додав: systems | Теги: архітектура, BREEAM, Лі Тіммінс, екологія, Дукат Плейс III, «Хайнс» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]