Головна » 2010 » Листопад » 17 » Громадські будівлі WAN AWARDS 2010 (відео)
13:23
Громадські будівлі WAN AWARDS 2010 (відео)


Журі міжнародного конкурсу WAN AWARDS 2010 було настільки вражений запропонованими в цьому році роботами, що замість 25 проектів в категорії «Громадські будівлі» відібрало для участі у фінальній частині архітектурного змагання відразу 32 проекти.


Щільність конкуренції відбилася і на кількості тріумфаторів конкурсу – у підкатегорії «Не зведені» перемогу здобули одразу дві роботи (ще одна отримала «високу рекомендацію»). У підкатегорії «Зведені» журі вдалося впоратися з напливом проектів і вибрати один кращий.

    Переможці WAN AWARDS 2010, категорія «Громадські будівлі», підкатегорія «Не зведені»

Храм на Баха від Hariri Pontarini Architects
У будові, проект якого розроблений для Південної Африки, органічно сплітаються сучасні і традиційні технології (скляні інсталяції і місцевий спосіб обробки каменю), психологічні та священні цінності, всі разом втілюють ідею духовності в архітектурі.









Корейський центр у Нью-Йорку від Samoo
У щільну забудову Міста великого яблука було не просто вписати будівлю, яке в повній мірі було б відображенням корейської культури. Рішенням стало створення навколо будови додаткового простору (воно ще й допомагає забезпечити внутрішні приміщення денним світлом, а також служить в якості транзитного коридору).









Переможець WAN AWARDS 2010, категорія «Громадські будівлі», підкатегорія «Зведені»

Морехідний рятувальний клуб в Мельбурні від Robert Simeoni Pty Ltd Architects
Перш ніж почати проектування, а тим більше зведення будівлі, архітектори пройшли довгий шлях обговорення майбутньої споруди не тільки зі спец. службами, але і з аборигенами та гео-морфологами, які допомогли їм надати морехідному рятувальному клубу нинішній вигляд, що дозволяє йому вважатися елементом місцевого пейзажу.

За матеріалами: shnick.com.ua

Обговорити на Форумі

Переглядів: 777 | Додав: systems | Теги: Robert Simeoni, Samoo, Храм на Баха, Hariri Pontarini Architects, WAN AWARDS 2010, Морехідний рятувальний клуб, Корейський центр у Нью-Йорку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1
Articles like this are an exmpale of quick, helpful answers.
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]