Головна » 2011 » Січень » 28 » Кабмін вважає що ліпше раз побачити ніж...
17:32
Кабмін вважає що ліпше раз побачити ніж...

Кабінет міністрів одобрив розміщення на сигаретних пачках страшних картинок з результатами куріння. На пачках будуть зображенні хворі органи і ураженні частини тіла людського організму. Український інститут стратегічних досліджень надав на засідання Кабміну 37 кольорових картинок і піктограм. На картинках, зокрема, зображені уражені раком легені хворого, чоловіка за ґратами з сигарет, труп людини, шию хворого на рак горла і дітей в клубах сигаретного диму. Міністерство охорони здоров'я за тиждень повинно доопрацювати відповідний документ і погодити його з віце-прем'єр-міністром інфраструктури Борисом Колесніковим.

У січні 2010 року Україна уклала угоду з Європейським союзом на використання цих зображень. Вони вже друкуються на пачках сигарет у Великобританії, Бельгії, Румунії, Латвії.

Відповідно до змін, на пачці сигарет повинні розміщуватися з одного боку - інформація про вміст нікотину і смол, а також напис Куріння вбиває, а з іншого - кольорова картинка або піктограма, що зображає наслідки куріння, і один з десяти написів, прийнятих в Євросоюзі. Серед останніх - Куріння викликає рак легенів, Куріння може викликати повільну та болючу смерть, Куріння пошкоджує сперму і може призвести до імпотенції.



За матерiалами: korrespondent.net, kommersant.ua
Переглядів: 760 | Додав: systems | Теги: Зображення, куріння, Сигарети, Кабмін, фотографія, курці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]