Головна » 2011 » Липень » 1 » Христос Тихого океану зявився в Перу
23:02
Христос Тихого океану зявився в Перу

У перуанській столиці, місті Ліма з'явився конкурент відомої статуї Христа, що знаходиться в Бразилії на горі Корковадо в Ріо-де-Жанейро. Офіційне відкриття відбулося 29 червня на свято Петра і Павла. Назва конкурента - Христос Тихого океану. Перуанська статуя сягає у висоту 37 метрів і знаходиться на такому місці, що її видно з будь-якої точки Ліми. У темний час доби вона буде підсвічуватися. Світлове  оформлення має 26 різних кольорів.


Пам'ятник розташований на одному з пагорбів Морро-Солар (Morro Solar) в південній частині Ліми. Тут також знаходиться перша астрономічна обсерваторія Перу і планетарій.

Традиція ставити хрести або статуї що оберігають міста пішла ще від часів іспанських колоній. Так країни Латинської Америки поширюють цю традицію і ставлять свої обереги на такому місці, щоб їх було видно з будь-якої точки міста.

Будівництво статуї Христа велося на кошти комерційних організацій. Пожертвування з особистих заощаджень зробив і президент країни Алан Гарсія. Монумент був виготовлений в Бразилії і потім доставлений в Перу по воді.


Перуанський монумент лише ненабагато нижче бразильського аналога. Точні розміри Христа з Ріо: висота - 38 метрів (у тому числі п'єдестал - 8 метрів); розмах рук - 30 метрів, вага - 1145 тонн.

За матеріалами: travel.ru, tsn.ua, taday.ru,

Переглядів: 890 | Додав: systems | Теги: Бразилія, Тихого океану, Ліма, Ріо-де-Жанейро, Перу, статуя, Павла, христос, Корковадо, Петра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1
That kind of thinnikg shows you're on top of your game
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]