Головна » 2010 » Грудень » 20 » Колишня парковка в Даласі буде озеленена
14:23
Колишня парковка в Даласі буде озеленена

Колишня парковка в центральній частині Далласа скоро повинна перетворитися на перший дійсно стійкий житловий комплекс у США.
 


Коли центральна корпорація розвитку Далласа (Central Dallas Community Development Corporation) оголосила конкурс на забудову старих порожніх міських земель, то на нього відгукнулися сотні архітектурних бюро з чотирнадцяти країн світу. Ставилося завдання створити чистий житловий район, де не було б викидів вуглекислого газу. Спочатку були відібрані троє переможців, яких запросили до Далласа для співбесіди, і за його підсумками проект під назвою Forwarding Dallas, виконаний португальським архітектурним бюро Atelier Data and Moov був визнаний найкращим. Організатори вирішили, що саме в ньому принципи сталого розвитку знайшли своє відображення максимальним чином.



Переможець проект пропонує вирішити забудову району за образом найбільш різноманітного природного ландшафту - пагорбів.
«Долини» наповнені зеленою рослинністю, яка в міру підвищення рельєфу стає все більш невибагливою. На вершинах «горбів» розташовані теплові, сонячні, фотогальванічні і вітряні енергоустановки. Дах оснащений також дренажною системою, яка збирає воду і переправляє її в підвальні сховища для подальшого використання. Конструкція будівлі на 100% виконано з перероблених матеріалів. Житло варіюється від студії до апартаментів з трьома спальнями. Громадський простір включає оранжерею, басейн і місце зустрічей, позначене як green house. Комплекс має в своєму розпорядженні також відкриті майданчики, спортивний зал і виставковий простір, що передбачає саме різноманітне проведення часу для дітей та дорослих. Сюди можна зайти ненадовго, а можна провести весь день. Закладка фундаменту для будівництва намічено на початок 2011 року.



Всі зображення
За матеріалами: ec-a.ru
Переглядів: 644 | Додав: systems | Теги: архітектура, Atelier Data and Moov, Forwarding Dallas, озеленення, Central Dallas Community Developmen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]