Головна » 2012 » Листопад » 18 » Мистецькі дебати зберуть довкола себе арт-еліту України
14:53
Мистецькі дебати зберуть довкола себе арт-еліту України


Арт-дебати, які відбудуться 21 листопада у Центрі сучасного мистецтва М17 на тему FRIEZE ART FAIR та FIAC 2012: між новаціями та комерційністю, зберуть довкола себе еліту мистецтвознавства України.

Вже відомо, що ведучою цього мистецького заходу буде арт-критик Світлана Стоян, а учасниками стануть фахівець Центру сучасного мистецтва М17 Наталія Шпітьковська, куратор цього ж закладу Олексій Титаренко, представник Фонду сприяння розвитку мистецтв Анна Довбня, доктор філософських наук, професорка НУ «Києво-Могилянська Академія» Ірина Бондаревська, кандидат мистецтвознавства, доцент Нац. академії образотворчого мистецтва та архітектури Людмила Лисенко.

  

Спілкування цих авторитетних персон та інших визнаних мистецтвознавців торкнеться обговорення двох найпотужніших світових арт-ярмарків: FRIEZE ART FAIR та FIAC, які завжди привертають особливу увагу не тільки прихильників та початківців любителів сучасного мистецтва, так і професіоналів арт-сфери.


FRIEZE ART FAIR — виставка сучасного мистецтва, котра нещодавно вже десятий раз поспіль пройшла у Лондоні. FIAC — парижський ярмарок сучасного мистецтва, що традиційно, а цього річ вже 36 раз, відбувся в Гран-Пале (Париж).


Перш за все, дебати дадуть змогу усім, хто цікавиться проблемами та розвитком сучасного мистецтва поповнити свої знання з приводу FRIEZE ART FAIR та FIAC, а також ознайомитися із думкою про них від фахівців української арт-сфери.
Обговорення складатиметься із двох частин. Метою першої частини є інформування щодо ярмарків FRIEZE ART FAIR та FIAC, які пройшли нинішнього 2012 року. Так присутні зможуть побачити ексклюзивні фото та відеоматеріали, що були відзняті безпосередньо на цих виставках.

Друга частина арт-дебатів припаде до душі шанувальникам критики, адже під час неї своїми міркуваннями поділяться провідні українські арт-критики, мистецтвознавці, художники та філософи, які мали нагоду особисто відвідати FRIEZE ART FAIR і FIAC 2012. Вони розкриють сильні та слабкі сторони як тонкощів формування експозицій, так представлених на виставках робіт.

У ході Арт-дебатів розглядатимуться такі питання, як головні тенденції FRIEZE ART FAIR і FIAC 2012 та їхні відмінності від мистецьких виставок некомерційного характеру; конкурентний потенціал FRIEZE ART FAIR і FIAC поряд із потужним світовим арт-ярмарком ART BASEL; спроможність лондонської та паризької виставок залучати свіжі імена та втілювати інноваційні проекти у світлі їхньої комерційної спрямованості та багато інших.

Переглядів: 1152 | Додав: systems | Теги: арт-еліта України, FIAC 2012, арт, Центру сучасного мистецтва М17, FIAC, Світлана Стоян, Мистецькі дебати, арт-критики, ART BASEL, FRIEZE ART FAIR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]