Головна » 2011 » Січень » 8 » Назвали переможця конкурсу Best Illusion of the Year
18:36
Назвали переможця конкурсу Best Illusion of the Year

В Флориді назвали Найкращу ілюзію року. Нею стала картонна конструкція, що складається з чотирьох нахилених доріжок, розміщених вниз від центру. Потім на нижню частину кожної з них по черзі кладуть дерев'яну кульку. Всі вони, ніби намагнічені, викочуються по доріжці вгору і зупиняються на центральній платформі.

Це винахід
японського учененого, професора інституту передових досліджень математичних наук міста Мейдзі Кокіті Сугіхара, який представив рампу, що порушує всі закони гравітації. Розгадка трюку розкривається, коли камера, яка знімає конструкцію, змінює кут зору. З іншого боку видно, що насправді похилі площини спускаються до єдиного центру. Обман зору виникає тому, що мозок прагне уявити собі підпірні колони вертикальними, і найдовшу з них – найвищою. Ілюзія така створюється у спостерігача коли він дивиться на конструкцію з певного боку, коли, ж кут зору змінюється все виглядає як є насправді.

Ілюзію Неможливий рух частково придумала комп'ютерна програма, що її створив Сугіхара для перетворення двовимірних малюнків у тривимірні об'єкти. Одного разу японець дав програмі обробити незвичайний малюнок і дуже здивувався, побачивши результат.

Конкурс робіт Best Illusion of the Year організовує Товариство наук про зір. "Ілюзії смішні, але їх створення дозволяє не просто повеселитися, а й зрозуміти, як саме вони обманюють наш мозок, коли він функціонує правильно", - відзначив один із фіналістів Пітер Це з Дартмутського коледжу.



Особливість бачити ілюзії у людини з'являється з роками, тому мозок не обтяжених досвідом дітей із дитсадка рідко проробляє з ними такі жарти.

Переглядів: 626 | Додав: systems | Теги: Best Illusion of the Year, Найкраща ілюзія року, Флорида, Мейдзі, Кокіті Сугіхара | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]