Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Павільйон Квадраччі найсексуальніша будівля в світі
23:44
Павільйон Квадраччі найсексуальніша будівля в світі

  Визначено найсексуальнішу будівлю у світі за результатами опитування, проведеного серед експертів туристичної індустрії. Нею став "Павільйон Квадраччі", що входить в архітектурний ансамбль музею мистецтв Мілуокі в штаті Вінсконсін.

Будівництво павільйона було завершено в 2001 році. Скляна будівля вінчає споруду у формі крил. Ця конструкція обладнана внутрішнім механізмом, що дозволяє їй рухатися вгору і вниз, захищаючи музейний зал від сонячних променів. А від будівлі тягнеться підвісний міст, який з'єднує музей з однією з головних вулиць міста - Вісконсін Авеню. Ця споруда була розроблена іспанським архітектором Сантьяго Калатрава.

Друге місце посіли два хмарочоси, що входять у житловий комплекс Absolute City Centre в канадському місті Міссиссауга. Серед місцевого населення ці вежі більше відомі як "Мерілін Монро".

Висота будівель становить 170 і 150 метрів (56 і 50 поверхів відповідно). Ключовим дизайнерським рішенням спіралеподібних хмарочосів є балкон, що оперізує всю будівлю.

На третьому місці знаходиться будинок в Роттердамі. Його побудували в 1933 році на краю міста на замовлення магната тютюнових виробів Сонневельда. Будівля була спроектована архітекторами-модерністами Брінкманном і Ван дер Флугтом і було обладнано всілякими технічними новинками того часу.

Будинок Бальо в Барселоні зайняв четверте місце. Цей житловий будинок був побудований в 1877 році для текстильного магната Жозеп Бальо-і-Касановаса, а в 1904-1906 роках його перебудував Антоніо Гауді.

Будівля Сіднейського оперного театру, яка було відкрита в 1973 році, розташувалася на п'ятому місці.

На позиції номер шість - віадук Мійо в південній Франції. Міст був відкритий 14 грудня 2004 року.

Сьоме місце зайняв комплекс з чотирьох будинків Цвінгер в Дрездені. У 1709 році було зведено дерев'яну споруду. З каменю три сторони Цвінгера були побудовані до 1732, четверта сторона була зведена в 1847-55 роках.

Зал для концертів імені Уолта Діснея в Лос-Анджелесі, який був відкритий в 2003 році, зайняв в рейтингу восьме місце.

Дев'яту позицію зайняв міст, що зв'язує Малайський півострів з островом Пенанг.

На десятому місці вілла "Падаюча вода" побудована в 1937 році, і розташована недалеко від Піттсбурга, штат Пенсільванія.


За матеріалами: tsn.ua

Переглядів: 883 | Додав: systems | Теги: будівля, споруда, Павільйон Квадраччі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]