Головна » 2011 » Серпень » 3 » Помер видатний художник, онук Зігмунда Фрейда
23:24
Помер видатний художник, онук Зігмунда Фрейда

20 липня помер видатний британський художник Люсьєн Фрейд у віці 88 років. Відомо що він останім часом хворів і помер у своєму будинку в Лондоні.

Люсьєн Фрейд був одним з найбільш високооплачуваних художників Британії. Він спеціалізувався на портретному живописі та оголеній натурі. Його полотна користувалися успіхом на аукціонах. Так, у 2010 році автопортрет Фрейда продали за 4,4 мільйони доларів.



Люсьєн Фрейд народився в Берліні в заможній родині австрійсько-єврейського походження. Його батько - архітектор Ернст Людвіг Фрейд (1892-1970), був молодшим сином засновника психоаналізу Зигмунда Фрейда; мати - Люсі Фрейд (в дівоцтві Браш, 1896-1989) - походила з родини великих лісо зерноторгівців.

Фрейд та його родина переїхали до Великобританії в 1933 році у зв'язку з підйомом нацизму. У цьому ж році він отримав британське громадянство. У 1939 році до Лондона перебралися Зигмунд Фрейд з молодшою ​​дочкою - основоположницею дитячого психоаналізу Анною Фрейд.

Навчався в Центральній школі мистецтв (Central School of Art, Лондон), Школі живопису і малюнка Східної Англії (East Anglian School of Painting and Drawing, Дедем в графстві Ессекс), коледжі Голдсмітс (Goldsmiths College, Лондон). Перша персональна виставка художника відбулася в лондонській галереї Лефевр (Lefevre Gallery) в 1944 році. Влітку 1946 року він приїжджає в Париж, а потім до Італії.



За матеріалами: tsn.ua, wikipedia.org
Переглядів: 995 | Додав: systems | Теги: живопис, помер, натура, британський, оголена, портрет, художник, Фрейд, видатний, Люсьєн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]