Головна » 2010 » Листопад » 16 » Проект Музею Другої світової війни в Гданську
18:53
Проект Музею Другої світової війни в Гданську

Нещодавно було оголошено переможця Конкурсу на кращий проект Музею Другої світової війни у Гданську. Журі присудила першу премію архітектурному бюро Studio Architektoniczne Kwadrat , яке і буде створювати новий музей у Гданську. Друга премія була присуджена польському дуету Piotr Płaskowicki & partnerzy Architekci і третя премія грецькому бюро BETAPLAN SA .

Згідно з думкою журі проект переможця найбільш повно відповідає задачам і характеристиці нової будівлі Музею, який покликаний стати візитною карткою і найголовнішим культурно-історичним пам’ятником Гданська. Мінімалізм проекту вдало поєднується з архітектурної виразністю і смисловими історичними парадигмами. Колір і фактура будівлі Музею другої світової війни добре гармонує з міським простором Гданська.
Архітектурна форма розкриває концептуальний динамізм задуму. Будівля символічно піднімається з землі, і, маючи велику кількість прозорого простору, майже повністю оголює внутрішні приміщення, символізує щирість і відкритість Світу. Будівля собою символічно пов’язує землю – її морок, холод, і відбиток минулого, з небом – надією на світле майбутнє. Музей має стати об’єктом загальнокультурного значення для всіх націй і держав. Воно максимально повно зображує жах війни з тим, щоб цього більше не повторилося.
Крім експозиційного простору, призначеного для Музею другої світової війни, проектувальниками передбачені зали для розміщення виставок та проведення заходів. У найвищій частині будинку – вежі Музею, обладнана оглядовий майданчик, яка відкриває панорамний огляд міста.









За матеріалами: shnick.com.ua
Переглядів: 858 | Додав: systems | Теги: Проект Музею Другої світової війни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]