Головна » 2010 » Грудень » 19 » Сенсаційне дослідження!!!
23:30
Сенсаційне дослідження!!!

Вчені з Університету Західного Онтаріо у США довели, що позитивний настрій покращує здібності людини до творчого мислення.

Вони з'ясували, що відволікання від роботи для перегляду в інтернеті смішних відеороликів або фотографій може позитивно вплинути на працездатність людини.

У ході дослідження вчені під керівництвом Рабі Надлер провели серію експериментів з добровольцями, в яких вивчали можливості людей із запам'ятовування певного типу інформації, яка вимагала уміння творчо мислити.

Перед початком експерименту учені постаралися налаштувати одну групу людей на веселий настрій, а іншу на сумний, за допомогою спеціальної музики і відеороликів.

Варто відзначити, що найбільший негативний ефект на людей робила звукова доріжка з фільму Список Шиндлера і новинний репортаж з району, що постраждав від землетрусу. Позитивного настрою дослідникам вдавалося добитися за допомогою веселої мелодії Моцарта і відеоролика з дитиною, що сміється, в головній ролі.

Далі учасникам експерименту було необхідно відсортувати складні зображення на основі образів, представлених на малюнках. Власне, найбільш складним завданням, що вимагає творчого підходу, було розпізнавання і запам'ятовування складних художніх образів.

Експеримент показав, що люди з гарним настроєм справляються із завданням помітно краще за сумних.

"Якщо вам необхідно вирішити складне творче завдання або у вас є проблема, яка потребує ретельного розгляду, гарний настрій може стати в пригоді", - сказала Надлер.

Треба лише послухати улюблену музику, і це не обов'язково повинні бути класичні твори, говорять вчені. А роботодавцям, на думку Надлер, не варто занадто суворо підходити до того, що їхні підлеглі в робочий час розважають себе переглядом смішних відеороликів в інтернеті.

Нагадаємо, раніше американські вчені з Університету Джона Хопкінса, досліджуючи мозок людини, дійшли висновку, що більшість емоцій, пережиті людиною протягом життя, є негативними, і лише 20% позитивними.

За матерiалами: РИА Новости


Переглядів: 618 | Додав: systems | Теги: США, Університет Західного Онтаріо, позитивний настрій, творче мислення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]