Головна » 2011 » Березень » 26 » Відкриття виставки Олександра Дубовика
01:40
Відкриття виставки Олександра Дубовика







Національний художній музей України покаже виставку відомого українського художника Олександра Дубовика. Його творчість як не можна краще демонструє мистецтво другої половини ХХ століття. Нинішня експозиція - свого роду, ретроспектива творчості цього художника, теоретика і філософа.

Олександр Дубовик – один з провідних митців України. Художнє живописне обдарування він щасливо поєднує з цікавою інтелектуально-теоретичною працею. Має велику кількість друкованих робіт, в яких він напрочуд зважено і послідовно викладає свої концептуальні знахідки. Його творчість - яскрава сторінка в історії українського сучасного образотворчого мистецтва другої II половини  ХХ століття.


Творчість О.Дубовика є постійним джерелом досліджень українських істориків мистецтва. Відомі часописи, наприклад, «Сучасність», «Хроніка - 2000-ліття», «Арт-галерея», постійно друкують теоретичні праці О. Дубовика, присвячені проблемам сучасних творчих процесів («Палімпсести»). О.Дубовик був запрошений на міжнародний симпозіум «Постмодернізм і сучасна література» з доповіддю «Островне мислення», текст якого надруковано в часопису «Сучасність».


Олександр Дубовик – універсальний художник, патріарх сучасного мистецтва. Він створює мозаїки, вітражі, килими, розписи, дизайн книжок та інтер'єрів. За останні роки митець розписав часовню в місті Берр-Лез-Альп поблизу Ніцци (Франція) та зробив великі вітражі Ново-Апостольської церкви в Києві. За підсумками опитування у номінаціях Арт-рейтингу Асосіації артгалерей України за 2000 рік він був визнаний кращим художником України.


Виставка приурочена до 80-річчя з дня народження художника. До експозиції увійшли кращі роботи Олександра Дубовика. Відвідувачі музею зможуть побачити як мальовничі, так і графічні роботи. Що примітно, в кожній роботі художника обов'язково присутні ідея, історія. А подивитися на виставці буде, на що - в експозиції увійшли понад 60 творів автора.

Переглядів: 690 | Додав: systems | Теги: Національний, Виставка, Олександр Дубовик, український, відомий, художній, художник, музей, України, Сучасність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]