Головна » 2011 » Лютий » 24 » Visible & Invisible
21:57
Visible & Invisible

Як художник, киянин Вадим Найдюк відбувся в Парижі.

На початку 90-х років Вадим жив в легендарному сквоті на Rue Juliette Dodu. Він був учасником виставок художників вихідців з колишнього СРСР. Першими його вчителями були такі представники пітерського нонконформізму і андеграунду як Олексій Хвостенко (очолював Асоціацію російських художників у Франції), Юрій Гуров і Валерій конюшини; а також живописець і графік Олександр Путов; засновник абстрактної фотографії в СРСР Валентин Тіль Смирнов Самарін; художник-графік Віталій Стацінскій; скульптор і поет Олег Соханевіч та інші відомі в творчих колах особистості.
Знаковою стала для Вадима зустріч з відомим французьким славістом, знавцем і збирачем мистецтва російського зарубіжжя Рене Герра, який помітив його роботи, запропонував попрацювати на Лазурному березі і дав поштовх у становленні як професійного художника.

Роки спілкування і спільної роботи з французькими та російськими майстрами дозволили художникові експериментувати у своїй творчості, працювати в широкому діапазоні – від традиційно-зображальних форм до абстрактних, з використанням елементів оптичного арту, і що важливо – уникати таких постмодерністських кліше як епатаж, скандал і агресивне вплив на публіку.
Після творчої поїздки в 2000 році в Бразилії, Вадим вирішив створити кілька циклів художніх фотопроектів. Сюрреалістична сприйняття нового для нього світу дозволило зробити вражаючі знімки самих простих речей. Згадуючи уроки Тіля Смирнова, художник підкреслює, що в будь-якому фотозображенні ховаються таємні знаки людської присутності, і його завдання – зробити їх видимими.

На прем’єрної виставці в галереї «Совіарт» представлені вибрані фотографії Вадима Найдюка із серії «Видиме & Невидиме», яка була розпочата майстром в 2005 році. У його роботах криється глибина напружених експериментів і творчих пошуків художника, що не залишають ні в кого однозначного враження, але безсумнівною особливістю є їхня ліричність, містична привабливість і розуміння гри ліній, світла, відображення у формах змісту, вітальної енергії руху та різноманіття прихованих у повсякденному житті форм простого.

Презентація робіт В. Найдюка в лютому, напередодні свята Святого Валентина, безумовно, посилить естетичні враження публіки. Всі роботи мають обмежений тираж і доступні в галереї «Совіарт» українському глядачеві і покупцеві до 28 лютого.

Народився Вадим Найдюк в 1962 в місті Курган, Росія.
Живе і працює в Києві та Парижі.
Починаючи з 1992 року, його персональні виставки відбулися в багатьох містах Франції і в Бразилії, а після повернення художника в 1999 році на батьківщину – і в Україну. Роботи майстра знаходяться в приватних колекціях багатьох відомих людей, серед яких професор Рене Герра, кутюр’є Клод Бонуччі, бізнесмен Мохаммад Захур, музиканти Роберт Плант, Гаррі Мур і Ленні Кравіц.

Центр сучасного мистецтва «Совіарт» Асоціації артгалерей України  запрошує на персональну виставку фотографії Вадима Найдюка Visible & Invisible
Відкриття: 11 лютого 2011 в 19.00
Терміни проведення: 11 – 28 лютого 2011

м. Київ, вул.Андріївській узвіз, 22-А, тел. (044) 425-2219, тел. / факс: (044) 425-1079;
e-mail: soviart@iptelecom.net.ua , сайт: www.soviart.com.ua

Переглядів: 611 | Додав: systems | Теги: центр, Вадим Найдюк, персональна, сучасного, Совіарт, фотографії, Виставка, Париж, художник, мистецтва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]