Головна » 2010 » Листопад » 20 » Відбулася виставка «ТОП-10 одеських художників»
13:10
Відбулася виставка «ТОП-10 одеських художників»

Сумно, але факт - протягом років Одеса служила швидше "сировинним придатком", забезпечуючи київський мистецький ринок першокласними роботами живих класиків, вона не вела самостійної гри. Одним з найбільш важливих гравців на арт-ринку є галерея.

І от в Одесі відкривається нова галерея сучасного мистецтва «ХудПромо». Її власник Фелікс Пустинін планує сконцентруватися на підтримці місцевої актуальної сцени. Головна мета «ХудПромо» бачиться в підтримці місцевих художників , а також ознайомленні одеситів з найбільш актуальними і передовими новинками в галузі сучасного мистецтва. Серед учасників дебютного проекту в «ХудПромо» – зірки сучасного мистецтва, імена яких давно знайомі і київським, і московським, і західним глядачам і колекціонерам. Ось тільки проблема в тому, що сучасні одеські художники досі виступали на арт-ринку поодинці, не відчуваючи за собою в рідній Одесі серйозного тилу, в тому числі і в особі місцевих галерей. Саме для того, щоб якось позначити коло актуальних художників-одеситів, показати місту його героїв, засновники «ХудПромо» вибрали найбільш характерні роботи кожного з провідних авторів і представили їх в проекті «ТОП-10 одеських художників».

Відкриття виставки відбулося в п’ятницю, 29 жовтня, о 18.00 за адресою вул. Жуковського, 6

Поява в Одесі галерей, які активно залучають до співпраці не тільки одеситів, але і художників з інших регіонів країни, створює перспективу популяризації сучасного мистецтва, що безсумнівно позитивно позначиться на інтенсивному розвитку сучасного мистецтва в місті.

"ТОП-10 одеських художників" - Олександр Ройтбурд, Василь Рябченко, Анатолій Ганкевич, Дмитро Дульфан, Ігор Гусєв, Сергій Зарва, Володимир Кожухар, Степан Рябченко, Катерина Соловйова, apl315.

За матеріалами: galerka.com, shnick.com.ua

Стаття про виставку

Обговорити на Форумі

Переглядів: 628 | Додав: systems | Теги: Олександр Ройтбурд, Фелікс Пустинін, Дмитро Дульфан, ТОП-10 одеських художників, Анатолій Ганкевич, Василь Рябченко, Ігор Гусєв, ХудПромо | Рейтинг: 2.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]