Головна » 2013 » Лютий » 24 » Виставка у кращих японських традиціях “Самураї. Art of War”
22:15
Виставка у кращих японських традиціях “Самураї. Art of War”
Останнім часом східна культура міцно закріпилась у нашому житті. Ми із цікавістю пізнаємо японські традиції, кухню та навіть виробництво східного кінематографу. Отож для прихильників японської культури стане цікавою наймасштабніша на теперішній час, виставка "Самураї. Art of War”, на якій будуть представлені мечі, обладунки, предмети мистецтва та побуту японського суспільства. Основною метою проекту є знайомство із східною культурою та історією Японії.



Відвідувачі події зможуть перенестись у світ середньовічної Японії, адже виставка охоплює відрізок часу в п’ятсот років. Саме тут, ви зможете потрапити в чарівну та загадкову атмосферу старовинного східного замку, храму Будди та зможете, неначе пройтися міськими вулицями Кіото, а також побувати у ролі грізного воєначальника. На виставці  "Самураї. Art of War” ви зможете побачити різноманітні гравюри, книги, одяг, аксесуари, бронзу, ширми, живописні сувої та багато інших цікавих елементів старовинної японської культури, що наочно підкреслюють матеріальні та духовні цінності японців, їх естетичні смаки, пристрасті, ідеали, повсякденні заняття та їх творчу винахідливість і відношення до традицій.

Звичайно, кожному із нас відомі японські історичні герої такі, як самураї. Подейкують, що  основу воєнного клану поклали вільні мисливці та селяни-втікачі, які створювали військові професійні формування для численних міжусобних воєн. Для того, щоб дізнатися більше про даних історичних героїв, на виставці будуть представлені старовинні обладунки самурайської знаті та їхня бойова зброя, а саме – мечі.

До речі, дана експозиція поділена на спеціальні тематичні зони, що дозволить гостям події ”пройти” весь шлях воїна, краще усвідомити їхню діяльність та зрозуміти всі етапи його життя. Для відвідувачів виставки відкриється широка багатогранність особистості самурая – справжнього воїна, витонченого художника та натхненного поета, які поєднуються в одній унікальній особі. Самурай був зобов’язаний  володіти витонченими видами тогочасного мистецтва. Вважалось, що стиль каліграфії воїна вказував на його характер та манеру ведення бою. Японські воїни здійснювали сеппуку – ритуальне самогубство, зазвичай, перед смертю, вони писали вірші, які увійшли до світового золотого фонду поезії. Самурай готовий був пожертвувати власним життям заради виконання власного обов’язку, адже для нього найважливішим була вірність своєму панові та виконання цілі.

Існує легенда, що у мечі воїна захована його душа, що пояснює уважне та шанобливе ставлення до зброї. Мечі на протязі багатьох століть передаються із покоління в покоління, причому в дуже хорошому стані і без пошкоджень, що дозволяє нам бачити зброю X - XI ст.

На експозиції будуть представлені обереги та ляльки-воїни, що є талісманами та принесуть у ваш будинок щастя та успіх. Відвідавши виставку, ви будете вражені творами образотворчого мистецтва, зокрема ви зможете побачити живописні  сувої школи Тоса та школи Кано, які складалися на військовій службі, картини кінця XIX - початку XX ст. художника Ніконгі, класичні гравюри Укійо-е, які присвячені легендарним історичним постатям Японії. На заході демонструватимуться розписні ширми, які в свій час були основним елементом декору середньовічних палаців і замків самураїв, зразки каліграфії, аксесуари для традиційної чайної церемонії.

Також будуть проводитись  цікаві майстер-класи по образотворчим традиційним видам мистецтва (ікебана, орігамі), національним бойовим мистецтвам, а також проводимуться лекції з історії, філософії, про традиції та культуру Японії. Відвідувачі виставки матимуть змогу переглянути слайд-шоу про східне мистецтво та фільм про виготовлення національного меча. Протягом всієї виставки вас супроводжуватиме японська музика. Програма події дозволить вам бути не просто звичайним спостерігачем, але й дозволить зрозуміть світогляд та життя національного японського героя – самурая.

Вартість квитків є досить демократичною від 30 до 90 грн. Захід проводитиметься у Київському планетарії щодня, із 9:00 до 21:00 і триватиме з 16.02.2013 по 20.03.2013, після чого експонати виставки переїдуть до Єкатиренбургу (Росія). Жанр події – інтерактивний виставковий проект.


























Переглядів: 2079 | Додав: Galuna | Теги: Самураї, Виставка, мистецтво, японські традиції, мистецтво війни, сеппуку, Art of War | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]