Головна » 2011 » Липень » 23 » Знайдено картину Леонардо да Вінчі "Рятівник світу"
02:08
Знайдено картину Леонардо да Вінчі "Рятівник світу"

Виявлено картину Леонардо да Вінчі "Рятівник світу", яка вважалася втраченою. Справжність картини підтвердили найвпливовіші незалежні експерти. Співробітники музею Метрополітен та Національної галереї Лондона, повідомлють, що картина втратила колір і знаходиться не в ідеальному стані, та все ж враження справляє прекрасне.

Картину Леонардо да Вінчі, яка донедавна вважалась втраченою, оцінено незалежними експертами у 200 мільйонів доларів. Зараз належить вона групі арт-дилерів, які придбали її на початку 21 століття на торгах у США.

Відомо, що оригінальне зображення Леонардо багато разів перемальовували, зафарбовували і реставрували, тому картина була більше схожа на копію. Проте після кількох років реставрації, коли всі зайві шари фарби були зняті, під ними виявився оригінал Леонардо.

Близько двох років тому картину показали чотирьом провідним експертам по Леонардо, у тому числі  італійцю П'єтро Марані, який керував реставрацією "Таємної вечері", і почесному професору Оксфорда Мартіну Кемпу, який 40 років вивчав творчість да Вінчі.

Леонардо написав "Рятівника світу" у 1506 - 1513 роках для короля Франції Людовіка XII. У XVII столітті картиною володіли англійські королі Карл I і Карл II, проте потім вона зникла до другої половини XIX століття, коли картину придбав британський колекціонер сер Френсіс Кук.

У 1958 році спадкоємці Кука помилково атрибутувати картину учневі Леонардо Джованні Больтраффіо і продали її на аукціоні Sotheby's за 45 фунтів стерлінгів.

У листопаді 2011 року "Рятівник світу" буде виставлений у лондонській Національній галереї. Виставка відкриється 9 листопада і триватиме до 5 лютого 2012 року.

За матеріалами: tsn.ua, expres.ua

Переглядів: 755 | Додав: systems | Теги: Рятівник світу, Національна галерея Лондона, Метрополітен, втрачена, Леонардо да Вінчі, експерти, музей, П'єтро Марані, Таємна вечеря, картина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]