Головна » 2010 » Листопад » 23 » 50 найпомітніших винаходів 2010 року
18:30
50 найпомітніших винаходів 2010 року
Рейтинг найбільш значущих досягнень 2010 року опублікований на офіційному сайті журналу Time.

Три з шести технологій 2010 року пов'язані з Apple. Перше місце у планшетного комп'ютера iPad, який з моменту анонсування в січні став постійним героєм публікацій ЗМІ.

Також журналісти Time відзначають пристрій Square, який являє собою зчитувач магнітної смуги на кредитних картах. Square вставляється в роз’їм для навушників iPhone або iPad, перетворюючи ці апарати в мобільний термінал для оплати кредитними картами, подібний сервіс можуть використовувати індивідуальні користувачі і малі компанії.

Ще один пункт списку - програма Flipboard для iPad, яка представляє новини про друзів користувача з соціальних мереж у форматі глянцевого видання.

Крім того, Time відзначив мініатюрну камеру Looxcie, поєднану з Bluetooth-гарнітурою, що кріпиться на вусі, і інтернет-сервіс Kickstarter, який дозволяє шукати в Мережі інвесторів для творчих проектів.

У номінації транспорт, де було представлено найбільшу кількість претендентів, експерти видання на перше місце висунули літаючий автомобіль Terrafugia Transition. Його творець планує щорічно випускати 500 літаючих машин за ціною у 194 тисячі доларів. Для управління Transition потрібні водійські права і посвідчення пілота.

Також одним із значущих досягнень року в галузі транспорту Time назвав і автомобіль Google, здатний пересуватися без участі людини, створений на базі гібридного автомобіля Toyota Prius.

У галузі медицини і охорони здоров'я експерти журналу відзначають систему, що нейтралізує малярійних комарів за допомогою лазерного променя. Пристрій здатний відрізнити комарів від інших комах, аналізуючи частоту змахів крил.

Інший винахід - окуляри EyeWriter, які реєструють рухи ока, що має допомогти людям, які втратили здатність рухатися, висловлювати свої думки. Творці цього пристрою використовували недорогі деталі і розробили програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом. Є надія, що цей винахід допоможе великій кількості людей, які його потребують.

У сфері робототехніки та програмного забезпечення Time відзначив програмну систему, створену фахівцями Єврейського університету в Єрусалимі. Система являє собою детектор сарказму у відгуках, що залишаються в Мережі.

За матерiалами: РИА Новости

Переглядів: 629 | Додав: systems | Теги: iphone, Looxcie, 50 винаходів, Flipboard, time, Apple, Square, Kickstarter, винахід, ipad | Рейтинг: 1.3/12
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]