Головна » 2011 » Жовтень » 23 » Дизайнери британського Університету створили велосипед із бамбука
23:02
Дизайнери британського Університету створили велосипед із бамбука

За словами творців, їхній витвір має міцність сталі та пружність вуглецевого волокна. Конструктори вибрали бамбук для рами своєї моделі не власне за екологічні властивості, а саме через пружність і міцність.

За словами одного із співавторів нової моделі Джеймса Брутона, ідея з бамбуком народилася під час занять, коли студенти випробовували властивості різних альтернативних матеріалів. "Якщо говорити про якість їзди, то саме тут могла пригодитися властивість бамбука чудово гасити вібрацію", - розповіда він. "Коли їдеш на велосипеді з жорсткою рамою, відчуваєш кожну грудку на дорозі. - пояснює Брутон - Однак у жорсткій рамі є свої переваги: вся енергія, котру виробляє їздець, витрачається на те, щоб колеса крутилися якомога швидше. Однак на довгих дистанціях нерухомість рами починає зворотньо впливати на їздця і призводить до того, що він усе більше стомлюється".

Виробляє велосипеди йоркширська компанія Raw Bikes, а коштувати вони будуть недешево - 1750 фунтів (близько 2600 доларів). Для створення велосипеда із близько півтора тисяч видів бамбука, що існують на Землі, вчені вибрали один. Цей бамбук вони використовують тільки на певній стадії росту, і як вони її визначили вони не зазначають задля конфіденційності виробництва.



На виготовлення одного велосипеда в Йоркширі, за словами Рейчел Хаммонд - керівного директора
компанії Raw Bikes, іде три дні. Це пояснюється тим, що треба чекати, коли затвердіють різні смоли, які використовуються у виготовленні велосипеда. Рейчел каже, що міцність і довговічність рами з бамбука роблять цей велосипед дуже привабливим для потенційних покупців. Єдиним, що може їх засмутити так це ціна. При вартості, що наближається до 3 тис. доларів, він навряд чи стане масовим продуктом. "Він не призначений для тих, хто зазвичай платить за гірський велосипед всього кілька сотень фунтів. Він — для тих, хто закоханий у їзду на двох колесах".

За словами доктора Брутона, щоб випробувати нову модель, він і доктор Джергурі взяли участь у трансальпійському велопробігу, проїхавши понад 600 км із Німеччини в Італію, де понад 20 кілометрів їм доводилося їхати вгору. "На всьому шляху велопробігу власники велосипеда зі звичайними металевими рамами стикалися з проколами шин та іншими технічними проблемами. Ми ж обійшлися без єдиної такої "аварії". Це не могло не радувати", - говорить Джеймс Брутон.





За матеріалами: korrespondent.net
Переглядів: 790 | Додав: systems | Теги: велосипед, бамбук, рама, їзда, Raw Bikes, пружність, Джеймс Брутон, міцність, модель, Компанія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]