Головна » Архів новин
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »

Сумно, але факт - протягом років Одеса служила швидше "сировинним придатком", забезпечуючи київський мистецький ринок першокласними роботами живих класиків, вона не вела самостійної гри. Одним з найбільш важливих гравців на арт-ринку є галерея.

І от в Одесі відкривається нова галерея сучасного мистецтва «ХудПромо». Її власник Фелікс Пустинін планує сконцентруватися на підтримці місцевої актуальної сцени. Головна мета «ХудПромо» бачиться в підтримці місцевих художників , а також ознайомленні одеситів з найбільш актуальними і передовими новинками в галузі сучасного мистецтва. Серед учасників дебютного проекту в «ХудПромо» – зірки сучасного мистецтва, імена ... Читати дальше »
Переглядів: 628 | Додав: systems | Дата: 20.11.2010 | Коментарі (0)


Виставка представляє фотографії найкращих лендарт-об’єктів, створених під час фестивалів «Шешори’2003–2008». Їхні автори — українські лендартисти, відомі як в нашій країні, так і за її межами.

Landart (з англ. мистецтво землі) з’явився в сімдесятих роках минулого століття, коли митці вдалися до радикальної зміни художніх засобів. Їхніми матеріалами стали вода, каміння, пісок, листя, лід або сніг, сонячні промені, блискавки. Лендарт поєднав прагнення митців до естетичного освоєння ландшафту із необхідністю вийти за межі стандартних культурних установ — галерей та експозиційних залів. Лендарт-об’єкти, створення яких потребує від авторів чимало енергії та праці, іноді можуть бути зруйновані природою за декілька хвилин. Єдиною згадкою залишаються фотографії робіт, які з часом повертаються.

Образи, які стали метафорами зустрічі матер ... Читати дальше »
Переглядів: 655 | Додав: systems | Дата: 19.11.2010 | Коментарі (0)


Експертна комісія Міністерства регіонального розвитку та будівництва, в яку увійшли і фахівці Державної архітектурно-будівельної інспекції, назвала спортивну арену - "Донбас арена" кращим об’єктом серед будівель і споруд соціально-культурної та оздоровчої сфери (з числа зданих в експлуатацію в Україні у 2009 році).

Для прийняття рішення експерти оцінювали наступні параметри: «відповідність виконаних робіт державним нормам і проектної документації, естетичність фасадів та покрівлі, використання сучасних конструктивних рішень та ефективних технологій, вдале розміщення об’єкта з урахуванням ландшафту, гармонійність поєднання з архітектурним оточенням міського середовища, а також впорядкованого прилеглої території ».

До речі, в поточному році «Донбас Арена» вже побувала с ... Читати дальше »

Переглядів: 591 | Додав: systems | Дата: 18.11.2010 | Коментарі (0)



Журі міжнародного конкурсу WAN AWARDS 2010 було настільки вражений запропонованими в цьому році роботами, що замість 25 проектів в категорії «Громадські будівлі» відібрало для участі у фінальній частині архітектурного змагання відразу 32 проекти.


Щільність конкуренції відбилася і на кількості тріумфаторів конкурсу – у підкатегорії «Не зведені» перемогу здобули одразу дві роботи ... Читати дальше »

Переглядів: 778 | Додав: systems | Дата: 17.11.2010 | Коментарі (1)


Нещодавно було оголошено переможця Конкурсу на кращий проект Музею Другої світової війни у Гданську. Журі присудила першу премію архітектурному бюро Studio Architektoniczne Kwadrat , яке і буде створювати новий музей у Гданську. Друга премія була присуджена польському дуету Piotr Płaskowicki & partnerzy Architekci і третя премія грецькому бюро BETAPLAN SA .

Згідно з думкою журі проект переможця найбільш повно відповідає задачам і характеристиці нової будівлі Музею, який покликаний стати візитною карткою і найголовнішим культурно-історичним пам’ятником Гданська. Мінімалізм проекту вдало поєднується з архітектурної виразністю і смисловими історичними парадигмами. Колір і фактура будівлі Музею другої світової вій ... Читати дальше »

Переглядів: 861 | Додав: systems | Дата: 16.11.2010 | Коментарі (0)


Палац графа Мордвинова розташований на території колишнього військового санаторію «Ялтинський». Згідно з повідомленням «Центру журналістських розслідувань», на продаж виставлено лише будинок палацу, без земельної ділянки. На продаж, за інформацією агентства нерухомості, виставлено лише будинок палацу, без земельної ділянки. Вартість об'єкта буде названа після запиту потенційного покупця.

Разом з тим заступник ялтинського міського голови Олександр Чирков не виключає, що після продажу палац може змінити своє призначення. "Палац дуже красивий, парк - шикарний. Якщо цей палац буде приватизований, але буде працювати як рекреаційний об'єкт, навіть нехай для дуже багатих людей і парк буде вільним для відвідування, то заради Бога, нехай на здоров'я приватизує. Але якщо якийсь багатий дядько купить, поставить ... Читати дальше »
Переглядів: 594 | Додав: systems | Дата: 16.11.2010 | Коментарі (0)


Закінчився один із найважливіших конкурсів в області дизайну архітектури майбутнього - "Natural Systems international architectural design competition for 2010". Конкурс є майданчиком для виявлення найбільш потенційних течій в архітектурі, інтер’єрі та концептуальних об’єктах, спрямованих на майбутню реконструкцію існуючих об’єктів і міських просторів. У фінал виходять самі новаторські пропозиції з оригінальною геометрією і екологічною програмою. При цьому проект повинен бути таким, щоб його могли реалізувати з наявними на даний час технологіями і матеріалами.



У ... Читати дальше »
Переглядів: 580 | Додав: systems | Дата: 16.11.2010 | Коментарі (0)


Всеукраїнський проект "Архітектура очима молодих” стартував. Харківське і Львівське відділення виставки відвідала рекордна кількість глядачів. Наступними майданчиками проекту стануть Одеса, Дніпропетровськ, Київ, Крим.

Тема – "Сучасне індивідуальне житло”.

Організатори проекту раді повідомити про те, що з метою збагачення експозиції знову відкритий прийом робіт для участі у виставці молодих українських архітекторів "Архітектура очима молодих”. Зараз у виставці бере участь 23 архітектора.

Для участі у виставці необхідно надіслати зразки робіт виконаних не раніше 2008 р. Формат присилаються файлів – JPG, розмір – до 2Мб. У лист необхідно вкласти невеликий текстовий опис наданого проекту.

Участь у пр ... Читати дальше »

Переглядів: 627 | Додав: systems | Дата: 14.11.2010 | Коментарі (0)


У Великому виставковому палаці "Гран Пале" в Парижі відкрилася виставка картин Клода Моне. У залах цього будинку, розташованого на правому березі Сени, поруч з Єлисейськими полями, представлені 170 картин знаменитого художника.


Вже близько тридцяти років у Франції не було такої великої експозиції. П'ять десятків творів надані паризьким музеєм "Д" Орсе ", решта привезені з найбільших приватних колекцій і державних музеїв різних країн світу.

Емблемою виставки стала картин "Жінка в саду". Картина зображена на плакатах, розклеєних по місту, і на обкладинці каталогу експозиції.

Популярність Моне у багатих колекціонерів постійно зростає. Усього художником за весь період творч ... Читати дальше »

Переглядів: 649 | Додав: systems | Дата: 11.11.2010 | Коментарі (0)


Берлінський архітектор Даніель Лібескінд забудовуватиме пустку в центрі Манхеттена, яка утворилася після руйнувань 11 вересня 2001 року. Саме він переміг у конкурсі з побудови нового Всесвітнього торгівельного центру в Нью-Йорку, який завершився у четвер по обіді. Організаторами конкурсу виступили Нью-йоркське товариство розвитку, Управління портів Нью-Йорку та Нью-Джерсі, а також місцеві бургомістр та губернатор.

Проект берлінця переміг у змаганні з американською групою Think, незважаючи на те, що туди входять два знаменитих нью-йоркських архітектори Рафаель Вінолі та Фредерік Швартц. Останні пропонували вибудувати на ground zero (саме так тепер називають це місце) дві вкриті ґратами вежі, кожна висотою 499,5 метра.

... Читати дальше »
Переглядів: 798 | Додав: systems | Дата: 18.10.2010 | Коментарі (0)